email

Ads 468x60px

Sunday, October 2, 2016

Zucchini burgers / Cuketové fašírky / Hamburgers aux courgettes / Котлеты из цукини

Servings : 15, Calories per serving :
Preparation time: 30 min, Baking time : 45 min

These burgers contain grated zucchini rather than minced pork meat and that is a good and tasty choice to consume the autumn garden harvest. They are also flavoured with savoury chicken sausages, but vegetarians can omit it. Instead of frying, they are baked in the oven. Crispy, aromatic, and healthy burgers can be served as a snack with the zucchini-tomato dip or with the other side dish.

Tieto fašírky obsahujú namiesto pomletého bravčového mäsa postrúhané cukety, ktoré sú dobrou a chutnou voľbou pre konzumáciu jesennej úrody. My sme ich ešte ochutili s pikantnými kuracími párkami, ale pre vegetariánov sa môžu pripraviť bez nich. Nie sú vyprážané, ale pečené v rúre. Chrumkavé, aromatické a zdravé fašírky môžu sa podávať ako ľahké jedlo s cuketovo-paradajkovým dipom, alebo inou prílohou.

Ingredients :

Burgers : 

½ large zucchini
2 ½ dried rolls for bread crumbs + extra for coating the balls
4 tbsp oatmeal (or more)
4 tbsp olive oil + extra for brushing burgers and the baking form
1 onion, chopped
3 cloves garlic, chopped
2 eggs
2 sausages, cooked and sliced
150 g gouda cheese (or the other), grated
½ tsp baking soda
¼ tsp majoram
½ tsp curcuma
A pinch of pepper and salt to taste
 
Sauce :
 
½ large zucchini, grated
300 g tomato paste, 2 cans of 150 g, thick
6 tomatoes, cherry
1 onion, chopped
2 cloves garlic, chopped
4 tbsp olive oil
3 tbsp cream, 10 %
1 tsp basil, chopped (fresh or dried)
1 tsp oregano, chopped (fresh or dried)
A pinch of pepper
A pinch of salt
Water to make it thinner
 

Method :

Burgers :
 
1. Grate zucchini, let stand for 15 min and squeeze the water out
2. Fry onion and garlic on the oil until golden, then add zucchini, cook for 10 min., cool down
3. Add bread crumbs, sausages, eggs, cheese, spices, salt, and oatmeal to thicken the mixture
4. Make balls and coat them in bread crumbs
5. Place them on the rack greased with the oil (or covered with parchment paper), press gently balls to make small burgers, brush them with the oil
6. Bake at 180 0C (356 0F) until golden, turn burgers to prevent burning and continue baking
 
Sauce :
 
1. Fry onion and garlic on the oil, add zucchini and cook until soft
2. Mix in tomato paste, add spices, herbs and boil for 5 min.
3. Add cherry tomatoes, boil additional 5 min.
4. Pour the cream and thinner the sauce with little water, boil for few min.

-------------------------------------------------------------------
(Slovak)

Zloženie:

Fašírky :

½ veľkej cukiny
2 ½ sušené rožky, na strúhanku + extra na obalenie fašírok
4 lyžice ovsených vločiek (alebo viac podľa potreby)
4 lyžice olivového oleja + extra na potretie fašírok a formy na pečenie
1 cibuľa, na drobno posekaná
3 strúčiky cesnaku, na drobno posekané
2 vajcia
2 párky, uvarené a nakrájané
150 g syra gouda (alebo iného), strúhaný
½ lyžičky jedlej sódy
¼ lyžičky majoránu
½ lyžičky kurkumy
Štipka korenia a soľ podľa chuti

Omáčka :

½ veľkej cukety, strúhanej
300 g paradajkový pretlak hustý, 2 plechovky 150 g
6 paradajok, cherry
1 cibuľa, posekaná
2 strúčiky cesnaku, posekané
4 lyžice olivového oleja
3 lyžice smotany, 10%
1 lyžičky bazalky, nasekanej (čerstvej alebo sušenej)
1 lyžičky oregana, nasekaného (čerstvý alebo sušený)
Štipka čierneho korenia
Štipka soli
Voda, na zriedenie omáčky

Postup :


Fašírky :

1. Postrúhame cuketu, necháme stáť po dobu 15 minút a odstránime (vyžmýkame) z nej vodu 
2. Opražíme cibuľu a cesnak na oleji dozlata, pridáme cuketu, varíme 10 min., necháme vychladnúť
3. Pridáme strúhanku, párky, vajcia, syr, korenie, soľ a ovsené vločky na zahustenie zmesi
4. Vyformujeme guľky a obalíme v strúhanke
5. Dáme ich na vymastený plech (alebo pokrytý papierom na pečenie), stlačte jemne gule, aby sa vytvorili malé fašírky, potrieme ich olejom
6. Pečieme pri 180 0C (356 0F) do zlatista, potom ich prevrátime, aby sa zabránilo spáleniu a pokračujeme v pečení

Omáčka :

1. Upražíme cibuľu a cesnak na oleji, pridáme cuketu a varíme do zmäknutia
2. Vmiešame paradajkový pretlak, pridáme korenie, bylinky a varíme 5 minút
3. Pridáme cherry paradajky, varíme ďalších 5 minút
4. Nalejeme smotanu a zriedime omáčku s malým množstvom vody, varíme niekoľko minút


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates