email

Ads 468x60px

Monday, February 23, 2015

Oatmeal balsam for the skin and hair / Balzam z ovsených vločiek na pleť a vlasy / Le baume de flocons d'avoine pour la peau et les cheveux


Oatmeal is not just nutritious to eat, but also suitable for cosmetic purposes. Yet the ancient Greeks, Romans, and Egyptians used oats for beautification. Oats is effective for dry skin. It contains a polysaccharide which in the water changes into a gelatinous substance creating a film that protects and hydrates the skin.
It also has anti-inflammatory activity against acne and eczema. It is also for lightening and toning the skin. Oat has an effect on reducing pore size and silky skin as it contains natural saponins, which cleanse and remove oil from the pores without irritation. It is designed to beautify and nourish the hair, especially for damaged dyeing hair, oily hair and dandruff. (Source: stylecraze.com, realbeautyspot.com)

Ovsené vločky sú nielen výživné pre konzumáciu, ale aj pre kozmetické účely. Už staroveký Gréci, Rimania, Egypťania používali ovos pre skrášľovanie. Ovos je vhodný na suchú pokožku, lebo obsahuje polysacharid ktorý vo vode sa zmení na želatínovú substanciu ktorá vytvorí chrániaci film na pokožke a hydratuje. Má aj protizápalové vlastnosti účinné proti akné a ekzému. Používa sa aj na zosvetlenie a tónovanie pokožky. Má vplyv na redukovanie veľkosti pórov a hodvábnu pokožku, pretože obsahuje prírodné saponíny ktoré čistia a odstraňujú olej z pórov bez podráždenia.  Okrem pokožky sa používa aj na skrášlenie a výživu vlasov, hlavne na poškodené vlasy farbením, mastné vlasy a šupiny. (Zdroj : stylecraze.com, realbeautyspot.com)

I have prepared a balsam of oatmeal flakes with coconut aroma and applied it not only to the skin but also wrapped the hair with it for 25 minutes. Then I washed my hair with a bio-shampoo without irritating surfactants - SLS (Sodium Lauryl Sulfate) and SLES (Sodium Laureth Sulfate). Hair looked healthier, shiny, had fulness and the scalp was not irritated. This balsam is preferable to use fresh, in which are active all components. When kept in the refrigerator, it could soon contaminate.

Ingredients ( 1 portion for single use) :


10 tablespoons oatmeal, ground
10 tablespoons whole milk (add milk if necessary)
1 tablespoon honey
1 tablespoon organic coconut oil
Blend the all to a fine slurry and apply.
See nutrition facts
------------------------------------------------------------

(Slovak)



Pripravila som balzam z ovsených vločiek s jemnou arómou kokosu a aplikovala som ho nielen na pleť, ale aj ako zábal na vlasy na 25 minút. Potom som vlasy umyla bio-šampónom bez iritujúcich tenzidov - SLS (Sodium Lauryl Sulfate) a SLES (Sodium Laureth Sulfate). Vlasy vyzerali zdravšie, leskli sa, predýchanejšie a pokožka hlavy nebola iritovaná. Takýto balzam je najlepšie používať čerstvý, v ktorom sú všetky zložky aktívne. Pri skladovaní v chladničke by čoskoro mohol aj kontaminovať.


Zložky (na jedno použitie) :


10 lyžíc ovsených vločiek, pomletých
10 lyžíc plnotučného mlieka (ak potrebné, pridajte mlieko)
1 lyžica medu
1 lyžica bio kokosového oleja
Všetko zmixujeme na jemnú kašu a aplikujeme.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates